INSTRUCTION DAH ADA FOR THIS STORY SILA BACA IKUT TURUTAN FOLLOW THE INSTRUCTION :) THANK YOU . THANK YOU BUAT VIEWERS , FOLLOWER , APE-APEWERS SUMA YANG SUDI MEMBACA , YANG SUDI FOLLOW SUME MINTAK MAAF SEKALI LAGI ATAS TYPING ERROR YANG BERLAKU :) TRUTH STORY . SALAM .

Thursday, December 22, 2011

LARA LAGI


hanya sampai di sini saja 
kisah cinta kita berdua 
tiada daya selamanya terhenti di sini 


biar ku pujuk hati ini 
merawat  rindu ku sendiri 
setelah aku kau lukai 


sedangkan kau tahu kasihku hanyalah untuk mu 
tiada lain dalam diri ku 
takkan berubah walau dipisah laut biru 


cinta aku hanyalah untuk mu 
tak pernah goyah , tak pernah jemu 
takkan terpadam dalam hati ku 
yang milikmu 
percayalah 


mungkin sudah suratan kita 
terpisah sebegini saja 
pasti di suatu hari nanti 
ku jejak bahagia 


Wednesday, December 21, 2011

EVERY DAY

I STILL CAN'T CHANGE THE PAST 
NO MATTER HOW MUCH IT HURT 


to tired to HOLD ON 
to IN LOVE to let go
pretend to be okay without you but the truth is im dying inside without you 
keep waiting you everyday 
i hate myself for still waiting for you . 

"between now & then till i see you again "
i'll be loving you 

love , 
ME 


Tuesday, December 20, 2011

I REALLY WANT TO BE WITH YOU RIGHT NOW

AM I NOT
GOOD ENOUGH 
FOR YOU ?


FIRST MONTH 
move on is the hardest part that i must go through out alone .
i never thought i'd love you so much .

for sake God  i just wanted to be your last . 


SECOND MONTH
i was thingking that i got my right love at the wrong time .

you told me , you'll love me forever . tell me how long is FOREVER to you ?


THIRD MONTH 
"HEART FOR SALE"
 look at him , like he the only one you see . 
since you went away my heart breaks everyday . 


4th MONTH 
i should never fight with my own feelings 
because im not strong enough to face all this shit alone 


5th MONTH 
find way how to cool down .
" HOLD ON "
God knews what HE's doing 

6th MONTH 
and in the end , you'll be mine . 
you just wait ...
"SMS"
Seriously Missing Someone 


7th MONTH 
NEVER. LOSE . HOPE 
i'll never say good bye because good bye means going away and
 going away means forgetting .
everything is going to be alright INSYAALAH 






wish list


i wanna hug you as tight as i can before i go far away from you  |and |
please keep me with lots of love in your heart .

dear E , time can heal a broken heart , but time can also break a waiting heart .


dear E , i need to go now 
could you promise me that you'll remind yourself that's its okay to be perfect without me .

let me go , for the rest of my life i'm goin to search for someone just like you . 


i'm sorry dear E . 
love you so much gonna miss you .

lots of love , NIL AINA ADIBAH .

i'll survive

At first I was afraid
I was petrified
I kept thinking
I could never live without you by my side
But then I spent so many nights
Just thinking how you'd done me wrong
And I grew strong
I learned how to get along
So now you're back
From outer space


I just walked in to find you here
Without the look upon your face
I should have changed my f-ing lock
I would have made you leave your key
If I'd have known for just one second
You'd be back to bother me

Oh now go,
Walk out the door
Just turn around now
You're not welcome anymore
Weren't you the one who tried to break me with desire
Did you think I'd crumble
Did you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
As long as I know how to love I know I'll be alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
I will survive
I will survive It took all the strength I had
Just not to fall apart
I'm trying hard to mend the pieces
Of my broken heart
And I spent oh so many nights
Just feeling sorry for myself
I used to cry
But now I hold my head up high
And you see me
With somebody new
I'm not that stupid little person still in love with you
And so you thought you'd just drop by
And you expect me to be free
But now I'm saving all my loving
For someone who's loving me
now go,
Walk out the door
Just turn around now
You're not welcome anymore
Weren't you the one who tried to break me with desire
Did you think I'd crumble
Did you think I'd lay down and die no, not I
I will survive
As long as I know how to love I know I'll be alive
I've got all my live to live
I've got all my love to give
I will survive

Monday, August 29, 2011

SEKALI LAGI

Sekali lagi HARI RAYA 2011 datang menjenguk kita selama sebulan :)

selagi kita mempunyai ibubapa n keluarga, beraya la dengan mereka.. tiada selain itu yang lebih bermakna dalam hidup kita, hargai keluarga kita ketika masih ada.. jikalau pada hari yang mulia itu berlaku apa yang kita tidak ingini, maka kita mahu menyesal pon tiada gunanya lagi.. fikir n renugkanlah... renungan kita bersama... selamat 
hari raya aidilfiri maaf zahir n batin untuk semua...



SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR & BATIN 
IKHLAS 
dri saya NIL AINA ADIBAH BINTI MIOR AHMAD FUAD 


p/s : raya tu raya juga , jangan lupa jaga kesihatan , keselamatan :) 
ASSALAMUALAIKUM 

Wednesday, August 3, 2011

what do i do when i miss you

i do miss you and i do love you with a lots of regret
should i regret ? 

now u're thousand mile apart from me , i crazy just because of you 
anything crazy is all about you 
since i lost u i felt like i lost my GOD 
i lost my life , i lost my career , i lost my self to 
i'm death !




Tuesday, July 26, 2011

utusan untuk mu


tertutupnya pintu hati ku , dan kini ingin ku bersuara . merangkai semua pertanyaan imaginasi yang terlintas .
berjalan pada satu , hanya selalu menganggu ku , seseorang itukah dirimu kasih .
kepada yang tercinta , inginnya ku mengeluh semua usaha diri mencari jawab pasti 
akan kah seseorang yang di impikan kan hadir raut halus menyelimuti jantungku .
cinta hanyalah cinta 
hidup dan mati untukku 
mungkinkah semua tanya kau yang jwb 
dan tentang seseorg itu pula dirimu 
ku bersumpah akan mencinta 

akan kah seseorang yang ku impikan kan hadir 


Friday, July 15, 2011

someone like you


i heard that you're settled down , i heard that your dreams come true . so i guess she gave you things i didn't give to you .Dear friend , why are you so shy ? ain't like you to hold back or hide from the light . I hate to turn out  of the blue , uninvited . But i couldn't fight it . I had hope you'd see my face and that you be reminded that for me it isn't over !

hurmmm , Never mind , i'll find someone like you , i wish nothing but the best for you , too . DONT ! PLEASE DON'T forget me i begged , i remember you said 
SOMETIMES it lasts in love , but sometimes it hurts instead 

DID you know how the time flies , only yesterday was the time of our lives !
NOTHING compares , nothing worries or cares 
regrets and mistakes they're memories made 
who would have known how bittersweet this would taste !

HAPPY ANNIVERSARY


HAPPY ANNIVERSARY 
2 MONTH 
SINGLE 
NIL AINA ADIBAH BT MIOR AHMAD FUAD 


Wednesday, July 13, 2011

NEVER THINK


I never think what's in your heart  and i won't  ,but i know that u'll learn to hate me even u still call me baby . From this moment you can call me by my name , please save your soul , save your soul before you're too far gone and before nothing can be done . 
one day 'ill try to decide when he will lie in the end , i ain't got no fight in me in this whole damn world and i told you to hold of but you said hold on because it's the one thing that i've known .
OHH GOD please i know that i'm in love too much and i know that i love him more than he love me .

i was alone , i was tried but now i'm in bound , my head is off the ground . For a long time i was so weary , tired of the sound , i've heard before , knowing of the nights i'm out of the door , haunted by the things i've made . i'm stuck between the burning light and the dusty shade 

Hurmmm ... whatever makes u blind must make you strong nyl aina , from the day that i was born , i know that there is no place to hide i'm stuck between the burning shade and the fading light  :'(
i'm asking you Yes and you, well can you walk these lonely streets that people send , there are some wounds that just can't mend and i do pretend . NOW ! i'm free from all the things that takes my life far away and i will stand here till the end 


i was broken for a long time , but it's over now . its over  :'( 




Tuesday, July 12, 2011

MOVE ON


DON'T cry because it's over nyl but smile because it happend .Letting go isn't about giving up , it's about accepting  that there are things that cannot be anymore .Life is really about moving on .There's one quote that i always keep using untill now is when life gives you a hundred reason to cry , show life that you also have a thousand reason to smile . The things is no matter who broke your heart , or how long it takes to heal , you'll never get through it without your friends. 

hermmm ,nothing hurts more than realizing he meant everything to  you , but you meant nothing to him  and one more thing is everyone tells me i should forget about you , you  don't deserved me but i deserved you.Last but not least if someone you love hurts you cry a river, build a bridge , and get over it .

NIL AINA ADIBAH , ASSALAMUALAIKUM XD

Thursday, June 30, 2011

The Hardest Part of Letting Go


Kesian sangat kat diri  aku sendiri , sampai dah tahap kesian kat diri sendiri tu dah tak dapat nak buat ape lagi lah . tak menang tangan nak selesaikan masalah , belum habis satu datang lagi satu . belum slesai satu dah datang lagi satu . kesian sangat kadang tu teringin sangat nak bahagia macam orang lain . tak sempat nak bahagia dugaan tu melimpah-limpah datang duk benam diri aku ni :)

Ape boleh buat kan . kesian sangat tegok diri aku yang berusaha nak ceriakan diri aku balik , nak happy kan diri aku balik , nak sembuh kan luka aku balik . sedangkan orang lain yang sakitkan hati aku , orang lain yang buat aku tapi at last aku jugak yang sembukan diri aku sendri kesian kan :)



Bukan lah nak mintak simpati , cuma nak mngadu isi hati , 
siapalah diri ini , yang sering dikhianati .
mencari penawar hati untuk mengubati diri , 
semoga suatu hari nanti , aku akan ceria kembali 
dengan ini ingin aku mengundur diri , izinkan aku pergi 

ASSALAMUALAIKUM :)

Wednesday, June 29, 2011

do i regret

Do i regret - ermmm may i ask u back ? should i regret with something that i didn't know it will be mine forever .

                 
Setiap - setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya yang tersendiri nyl aina . kita tak boleh suka-suka nak menunding jari kepada seseorang yang belum tentu salahnya lagi .

Dendam - sampai bila awak nak jadi pedendam nyl aina . semakin hari awak semkain dewasa , semakin matang berubahlah untuk kebaikan diri awak sendiri nyl aina   .

Pengajaran : setiap yang pergi sukar untuk kembali , DON'T MAKE SOMEONE AS UR LIFE . 
jangan buat seseorang itu sebagai hidup mati kita , andai kata suatu hari nanti orang itu pergi tanpa berkata . Hancurlah segala masa depan kita . :) berdikarilah wahai nyl aina . bangkitlah kamu dari kejahilan , berdirilah kamu atas kelemahan mu sendiri , kenalilah dunia mu sendiri nyl aina , hargailah setiap kelebihan kamu wahai sayang. INSYAALLAH dengan kelemahan dirimu , segala dugaan yang kamu hadapi akan mendapat keredhaan dari ILAHI . jadikanlah ketabahan mu sebagai bekalan mu selama kamu mengharungi lautan dugaan yang besar lagi luas itu . Gunakanlah akal fikiran mu sebagai senjata kamu untuk menempuhi segala bala tentera masalah yang menyerangmu kelak , ingatlah pada yang satu NIL AINA ADIBAH, yang tidak jemu membantu kita , melindungi kita wahai kaum hawa ku syang iatu ALLAH s.w.t

assalamualaikum :)

Saturday, June 25, 2011

JANJI


JANJI

Pernah kah kau mengerti perasaan hati ku 
Ku cinta kamu hanya itu aku tahu 
Dan takkan terulang lagi silap ku yang dulu 
Meninggalkan mu untuk kedua kali takkan berlaku 
Aku akan selalu menjaga dan mencintai mu 
Aku janji padamu ku tak akan menduakanmu 

p/s : for you edy nazrin I ALWAYS MISS YOU awak .

Thursday, June 23, 2011

FACT


fact - i mess it up without you =(
when you said that we would be togetehr forever i thought that ment untill we died but i guess forever isn't as long as it used to be .

why -Love begins with a smile , grows with a kiss , and ends with a teardrop. I feel bad when i'm lost you !


Monday, June 13, 2011

NOTES

ME: A, B, C
HIM: What?
ME: Always Be Careful
HIM: ahan then?
ME: D, E, F, G
HIM : ??
ME: Don't Ever Forget That
HIM: ForGet That
ME: I'm H, I
HIM: What H, I ?
ME: Happilly Inlove
HIM: so
ME: J, K, L, M, Just Keep Loving Me
HIM: and how about N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z ?
ME: No Other Person Quite, Reasonable, Shall Treat U Very Well Xcept me You'll
Zee

AT LAST

At last he said

HAPPY ANNIVERSARY TO ME AND HER FOR 2 YEARS IN RELATIONSHIP :)

I'm - so sorry sayang , i appreciate it , but i still can't forgive you at this moment
sakit hati sangat-sangat . TERlampau terasa hati sebenarnye .
Tak - tahu amik mase berapa lama nak elok balik . mcm biase
Bukan- tak bole take it easy tapi dah selalu sgt kita jadi mcm ni


Finally , I MISS HIM 
i miss you so much . but then i still can't accept you :(

i love you happy anniversary too sayang .

NOTES

Menapak jalan yang jauh 
Tentukan jalan yang ku mahu 
Tempatkan aku pada satu peristiwa yang membuat hati lara 

Di dekat engkau aku tenang 
Sendu mata mu penuh tanya 
Misteri hidup akan menghilang dan bahagia di akhir cerita 

Cinta tegarkan hati ku 
tak mahu sesuatu merenggut engkau 
Naluri ku berkata tidak ingin berulang lagi 
Kehilangan cinta bagaikan tidak bernyawa 

Aku junjung petua mu 
Cintai dia yang mencintaiku 
Bukan kah hidup ini seharusnya bahagia 

Bagaimanapu hidup hanyalah suatu cerita 
Cerita yang meninggalkan dan di tinggalkan 
C I N T A .

DEGREE

Next - month dah masuk degree :) tak sabarnye rase .. pejam celik pejam celik setahun dah papa meninggal dunia . setahun jugak lah aku habiskan masa aku dengan kehidupan sebagai student kat LIMKOKWING ni . sedar-sedar je dah sem 3 dah .. sem final pulak tu untuk foundation HUISHHH !!! deborrrr nyeee ambe

Bulan - july ni intake for budak-budak degree . mcam xpercaye gak kadang tu tapi kene jugak pecaye :)

Alhamdulillah akhirnya tercapai jugak cite-cite arwah ayah aku , wasiat ayah aku yang nak aku sambung belajar kat LIMKOKWING ni and amik course Digital Film and Tv . SUH JADI MCM DIA :)

GOOD LUCK NYL .

Sunday, June 12, 2011

HAPPY ANNIVERSARY

HAPPY ANNIVERSARY 
2 YEARS 
EDI NAZRIN B M. NADZRI 
I LOVE YOU 
:'( 
SALAM .

13 JUNE 2009 - 13 JUNE 2011 


Saturday, June 11, 2011

WARKAH TERAKHIR

echeh CHEH ! warkah terakhir kunon !

 kau - jaga selalu hati mu
saat jauh dariku ... tunggu aku kembali :)

mencintaimu aku tenang , memilikimu aku ada
di setiap engkau membuka mata .

merindukan mu selalu kurasakan
selalu memelukmu penuh cinta
itu yang sering aku inginkan

kau - mampu membuat ki tersenyum dan
kau - bisa membuat nafas ku lebih bererti

kau- selalu jaga hati mu
saat jauh dari ku.. tunggu aku kembali
ku mencintai mu selalu menyayangimu
sampai akhir menutup  mata

lots of love :
NIL AINA ADIBAH

Friday, April 1, 2011

HE SAID

HE SAID :
I WON'T LET YOU GO 
and i will say "I WON'T LET YOU GO TOO "
HE SAID : I WANT REPAIR OUR RELATION BACK 
BETWEEN YOU AND ME 
AUUUU ,, WHY UR SO ROMANTIC DEAR 
I MISS YOU .

Sunday, March 27, 2011

LUAHAN PERASAAN

HYE GUYS 
ASSALAMUALAIKUM :) HAPPY SUNDAY

ENTRY for today is nak LUAH PERASAAN . guys actually hidup ni xsenang macam mana yang koranng suma sangkakan , even kita nak meningal pon susah dan terseksa ini kan pulak nak hidup , dengan keadaan manusia yang bermacam ragam dan perangai . cabaran sanagt jadi seorang manusia . sebab tu orang dolu-dolu suka bagi contoh , lagi senang dah hidup aman kalau jadi burung kan ?

kalau jadi orang miskin banyak benda yang kene harungi , kehidupan yang tak sempurna , serba tak ada , guna apa yang ada je , makan pun x semewah mane , kadang-kadang makan , kadang-kadang tak makan .

jadi orang kaya pon sudah , jangan korang sangka depa mewah so anggap dorang hidup dalam keaadaan yang senang , tak jugak okay ... dorang penuh denngan masalah jugak . ade je orang PHD (PERASAAN HASAD DENGKI ) ngeeHAHA betulkan .. keluarga porak peranda tak ada life , hidup ashik kerja je . 

hurmmm ... guys korang semua bersyukur tak denga napa yang korang dapat selama korang hidup dekat dunia ni . Ninyl mengaku ,, kadang tu memang ninyl xsedar yang dri ninyl ni pon kadang tak pernah bersyukur dengan apa yang ninyl dapat . tu lah perangai manusia yang sering alpa . kita manusia mana ada yang perfect . semua ada buat kesalahan dalam kehidupan , kalau tak ada mcm mana kita nak kenal diri kita , kita nak nilai diri kita ni kan .. dari kesalahan lah kita belajar menjadi matang . 

liku-liku kehidupan ni tak ada langsung yang senang , semuanya penuh dengan cabaran , penuh dengan dugaan , tapi korang sume kena ingat kita kene selalu bersyukur dengan setiap apa yang kita ada . 

huh tak tau lah sebenarnya nyl dalam keadaan yang tak berapa nak elok sangat , bukan lah moody tapi sedih 
tak dapat nak share lah dekat korang , bukan nyl kdekut just nyl rasa ni terlampau privacy and nyl tak ready lagi nak share lah guys ... hurmm berbloging ni buat nyl release everything . even tak dapat nkcerita secara detail hanya dengan kiasan je pon dah cukup melegakan hati nyl 
by the way ninyl nk korang semua tahu ninyl SAYANG sangat kat korang semua 
I LOVE YOU ALL GUYS !




Saturday, March 26, 2011

MENYERAH DIRI UNTUK DI SAKITI

BECINTA = MENYERAH DIRI UNTUK DI SAKITI
betul ataupun TIDAK ceciter ce cieter ngeeeHAHA

betul tau korang , ninyl memang tak tipu , katalah 100% kan 
30% je yang dapat tempuh relation dorang dengan JAYANYA (semangat ngeeHAHA)
another 70% tu becampur BAUR ade yang separuh gila bila becinta pas tu frust menonggeng , tertonggeng di tonggeng pon ade HAHA  kan ?
biase lah tu mula-mula becinta tu muka masing-masing IN LOVE heaven je haha lepas tu 
payah gila kot nak mantain hubungan yang baik seriously la , ape yang nyl cakap ni atas dasar pengalaman (ECHEH MINAH NI ngeeHAHA) tolong ah percaye tak tipu ni haha
ninyl pon dalam situation nyaris potong jari jugak ni BHAHA meaning dah dalam track yang salah kot ... dah goyang-goyang dah . kalau kiteorang tak kuat mybe akan stop kat sini je lah xada jodoh la katakan 
tapi insyaAllah ninyl nk cuba dulu semampu yang mungkin , sakit sape kate xsakit rasa lagi rela bunuh diri kot dr terima sakit mcm ni seksa kan .. memang lah ahaha 
takpelah guys lately ni moody betuka-tuka siket sampai xada mood nak blogging 
sorry guys nanty nyl update crite yang best2 share kat korang okay , ninyl promise :)

Monday, March 21, 2011

JENG JENG JENG !

SETELAH SEKIAN LAMA MENYEPIKAN MUKA SENDIRI AHAHA
NAMPAK GILA MUKA LEPAS MELANTAK 
PENUH PERASAAN TANGKAP GAMBAR NIH TAU ! 
HAHAHAHA

SAJA NAK SHARE BUAT TATAPAN FOLLOWERS SUME 
JENG ! JENG ! JENG !

 chehwah masa ni sopan lagi , masih boleh kawal perasaan 
nafsu bagai sume mampu di kawal 
yang paling penting TUH ! nampak TUH ! 
hahaha kat peha tu ,, talipong tuu mantain je haha sentiasa di sisi
oh ! yang ni xdapek nak nolong dah ! kekenyangan HAHA

 BUAT MUKA SEPARUH AYU ! 
COVERLINE hok tadi punye kakaka
terduduk dah haih ! konyang bebenor !

and ni lah makanan yang sempat di ambil before ninyl telan semua HAHA

Monday, March 14, 2011

SUCH A BORING DAY GUY :)

wearing his jacket 

ngeHAHA .. GUYS ! SORRY TO SAY 
i'm quite tired lately so maybe i'm gonna stop blogging for a while 
GUA PENAT !! hahaha nanty sambung balik okay :)
CHILL!

last but not least woiii kawan aku duk kata aku macm minah rempit dah kot dok pakai baju lagu ni HAHAHA ! 
WOI !!! agak-agak lah der gamba je ni :)

HOROSKOP

Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop

Ingat perempuan saja yang kuat cemburu, lelaki pun sama juga. Kepada kaum Adam, korang baca ye, then compare betul ke tak tahap cemburu korang dengan horoskop korang tu. :))  This is just for have fun (!)



AQUARIUS  ( Jan 20 - Feb 17 )

>>Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.


PISCES ( Feb 18 - March 19 )

>>Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda. haha !


ARIES ( March 20 - April 19 )

>>Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya.


TAURUS ( April 20 - Mei 19 )

>>Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.


GEMINI  ( Mei 20 - Jun 20 )

>>Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia png benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.


CANCER ( Jun 21 - Julai 21 )

>>Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.


LEO ( Julai 22 - Ogos 22 )

>>Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.


VIRGO ( Ogos 23 - September 21 )

>>Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.


LIBRA (September 22 - Oktober 22 )

>>Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka


SCORPIO ( Oktober 23 - Nov 21 )

>>Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.


SAGITARIUS ( Nov 22 - Dec 21 )

>>Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.
 

CAPROCPRN ( Dec 22 - Jan 19 )

>>Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik(mudah putus harapan). Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.

HOW TO MAKE MONEY !!

Berblogging pun boleh dapat duit !! Marii mariii !!

Sambil berblogging boleh dapat duit. Siapa tak nak? Haishh rugi la korang. Perkara ini bukan tipu! Saya pun nak share dengan kamu semua. Hanya perlukan beberapa minit sahaja untuk create account dan lepas tuh anda boleh berblogging seperti biasa dalam masa yang sama boleh kumpulkan duit ! check akan dihantar di atas nama anda sampai terus ke alamat rumah ! Jadi apa tunggu lagi ? Mariii mariii !! 

STEP 1 : Click pada iklan dibawah





 

 STEP 2 : Tekan dekat HEARTBEAT.MY .


STEP 3 : Tekan create account




STEP 4 : Isi form yang diberikan dengan BETUL . Agree dan continue






STEP 5 :Click Join HB!






STEP 6 : Click online application





STEP 7 : Isi sekali lagi form



Bahagian sini, korang boleh pilih korang nak dibayar menggunakan check atau melalui pilihan yang diberi. Pastikan betul tau isi ! Lepas isi terus tekan continue



STEP 8 : Tekan get a code untuk mendapatkan code !



Korang boleh pilih nak bentuk iklan yang macam mana, menegak ke? melintang ke? Lepas dah pilih, copy code yang diberikan dan paste kat blog korang. 





Nak letak kat blog reti tak? Siapa tak reti meh sini saya ajar. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Paste . Selamat mencuba !! :D

CELOTEH BERSAMA CIK NYL

Perlukah Nak Guna Bahasa Comel ?

Assalamualaikum & Selamat Hari-Hari 
ngeHAHAHA 
TAK JAWAB BERDOSA BHAI ! 
HA ! takot-takot kihkih babe just joke :P 



Tiba-tiba ari ni hati tergerak nak membentangkan isu yang sudah menjadi-jadi dalam kalangan remaja kita sekarang ni. Eceehhh! :P Perlu ke kita menaip menggunakan bahasa comel?  

Apa Itu Bahasa Comel wahai cik NYL? 


Jawapan : Bahasa yang telah ditokok tambah oleh segenlintir manusia yang tertentu dengan tujuan untuk menjadikan bahasa itu lebih "comel" !
Comel?? Itu kata depa laaa. bukan cek yang kataa yaaa mokcik pokcik sekalionn ! :) 


 Cik NYL, Sila Berikan Beberapa Contoh Bahasa Comel? 


1 ) Sampai hati dia buat aku macam ni. Aku sayang kat dia! 
(bahasa comel punya pasai jadi kot lagu ni )
 | 
\/
CmPy AtY diErr wAt Akuh cMnieyH. AkuH SayuNk aT dieRrr !

2 ) Weh kau nak kecoh apesal? suka hati mak bapak aku lah!
|
\/
weyhH kO nAk keYcowH aPecAlLL ? SuKe aTiE mAk bApaQ akUH Layh! 


3 )
Baby, I love you. xoxoxo! 
|
\/
baBY, I LurvEeee Youuuuu, Muacchhhxxxxxx! 
HAHAHAHA bagi aku gelak sikit !

Nak contoh lagi? Dah tak sanggup nak baca bukan? Hahahaha. Apalah salahnya kita menggunakan bahasa yang tak begitu serabut. Orang yang baca "bahasa comel" ini pun geli geliman nak baca tau dak.


Anonymous : WeyHh, keyCowH arR kOw nieH !! AkuH x ganGgu iDOwp kOw , sO X pyaH naK ganGgu idOwP aKuH!
  NYL: Well, memang la kau tak ganggu hidup aku, tapi kau ganggu Bahasa Melayu aku. Salah ke aku nak tulis entry ni? anyway, buat payah nak taip,nak baca dan buat orang faham dengan "bahasa comel " ni.  Kan elok kalau tulis biasa-biasa je.


ok honestly NYL  minat dengan semua video IniAnwarHadi . It was
A>W>S>O>M>E !! Kepada sesiapa yang belum tengok lagi vid dia, jangan shy shy cat click play button okay :))


FACEBOOK

Ragam FACEBOOK

Assalamualaikum GUYS ! :)

Hari yang happy bagi semua orang tetapi bukan bagi saya. Sebabnya saya tak tahu harus ke mana pada setiap hujung minggu. Kadang-kadang duduk KL bosan jugak. ampa semua ingat best ke duduk KL? cek lagi suka duduk nuh jauh di kampung tapi bersyarat. perkhidmatan INTERNET kena ada. Hehe =D


Okay here we go... 


Kadang kala bila kita lihat homepage facebook kita, ada bermacam-macam status boleh kita baca.

1 )
Ermmmmmmmmm 
( mungkin di keyboard dia hanya ada 3 huruf shj  "E" "R" "M" )
2 )
I misschuu si polan si polan .
3 )
Yela, aku memang bangang, bodoh tak henchemm. Blah kau dr hidup aku! bla bla bla... 
( amboii feeling gila )
4 )
Hey I'M SINGLE now !  ( common status )
5 ) sila isi kalau tiada seperti di atas . Muahahaha =P


Baca semua status ni, boleh jadi gila weh! Baca status sendiri lagi lah gila ! Boleh tersengih sendiri sampai gigi depan tersembol keluar.
My mum said : Gelak sorang-sorang lagi, macam orang gila. Okay mum, anak you ni memang gila kan kan . fineeeeeeeeeeee  
(T_T)
tettt !!! buat-buat tOuching HAHA

But I wanna remind you that think before post your status. Kadang-kadang kita tak perasan yang status kita ada tertulis perkara yang memalukan diri sendiri. orang ramai dah boleh tepuk tangan untuk kita. Kalau saya check balik status-status saya pada 2 tahun lepas, confirm punyer banyak status yang melalut tak tentu pasal.  Blog I pun same! Maluu sehhhhh ! >,<" 



Terima Kasih Membaca :)